E chopper Oosterhesselen

Het Drentse dorpje Oosterhesselen is één van de mooie plaatsjes waar onze e-chopperroutes door voeren. De samengestelde route vertrekt vanuit Sleen en gaat via Dalen naar Oosterhesselen en daarna terug naar Sleen. Er is ruim voldoende tijd om de dorpen te bekijken en even te stoppen.

Oosterhesselen

Oosterhesselen heeft een interessante geschiedenis. In de tweede wereldoorlog, toen Oosterhesselen nog een gemeente was, hebben burgemeester Cornelis de Kock en diverse ambtenaren zich ingezet om Joden in het dorp te laten onderduiken en de bewoners te behoeden voor inzet in de Duitse oorlogsindustrie. Helaas heeft de burgermeester zijn verzet moeten bekopen met de dood, hij werd door de SS op straat vermoord. In Oosterhesselen is de belangrijkste straat in het dorp daarom naar hem vernoemd: de Burgemeester de Kockstraat.

In Oosterhesselen vindt u verder diverse historische gebouwen, zoals boerderijen, rijksmonument De Klencke en een kerk. Er zijn diverse winkeltjes en een supermarkt.

E-chopper huren

Het huren van een e-chopper is laagdrempelig. Bijna iedereen kan gemakkelijk uit de voeten met deze elektrische scooters. Ze maken geen geluid en zijn zonder oefening prima te besturen. Schakelen hoeft niet, alleen gas geven en sturen! Met een auto- of brommerrijbewijs mag je ze besturen en kinderen kunnen achterop een e-chopper plaatsnemen. Bij Sleen Choppers is het startpunt van elke route horecagelegenheid De Deel in het prachtige Drentse plaatsje Sleen, op zo’n 7 kilometer van Oosterhesselen. Hier kunt u vóór of ná de chopperroute ook iets eten of drinken. Eventueel op het grote terras. Er zijn diverse arrangementen samengesteld die extra voordelig zijn!

Sleen Choppers

Menso Altingstraat 6
7841 CB Sleen

Tel: 0591 - 367 220
E-mail: info@sleenchoppers.nl

Reserveer een E-chopper vanaf €35,00 per dagdeel!

Reserveer gemakkelijk online >

Adres

Sleen Choppers

Menso Altingstraat 6
7841 CB Sleen

Tel: 0591 - 367 220
E-mail: info@sleenchoppers.nl
 
afbeelding van Sleen Choppers